Thermische controle

Wat doet Thermische Controle?
Thermische Controle adviseert, berekent, controleert en labelt jouw renovatie- of nieuwbouwprojecten. Dit voor appartementen-, woningen- of utiliteitprojecten. BENG van initiatief tot en met energielabel.

We denken graag mee vanaf de initiatief-fase, tijdens de uitvoeringsfase en ronden de opleverfase af met het vereiste energielabel. Door van A tot Z betrokken te zijn, kunnen we maximaal assisteren en onze expertise voor jou inzetten.

Waarmee is Thermische Controle onderscheidend in de discipline luchtdichtingen?
Door onze jarenlange bouwkundige ervaring zijn we nu de gesprekspartner in relatie tot BENG.
Bij het opstellen van de BENG-berekening wordt de QV10-waarde bepaald. Gedurende het uitvoeringsproces begeleiden wij opdrachtgevers tot het halen de Qv10-waarde. Dat kan met praktisch advies en aanvullend advies met ultrasoon, rook of een blowerdoortest.

Om welke reden heeft Thermische Controle BV gekozen voor het partnership met Afdichtingindebouw?
Thermische Controle heeft gekozen voor het partnerschip met Afdichtingindebouw, vanwege de gemeenschappelijke doelstelling “zeker de Qv10-eis halen”. Goede afdichtingen in de bouw zijn noodzakelijk om bij te dragen aan het halen van de Qv10-eis en een comfortabel binnenklimaat.
Lucht Gecontroleerd Bouwen is een concept belofte waarin het behalen van de Qv10-eis al op papier wordt aangetoond. Als dit in de uitvoering conform wordt uitgevoerd dan is een blowerdoortest nog slechts een formaliteit.

Hoe wordt Afdichtingindebouw door jullie klanten ontvangen en beleefd?
Relaties van Thermische Controle BV vinden het prettig als er één aanspreekpunt is welke in verbinding met specialisten snel kan reageren met een waardevol antwoord of advies. Binnen het partnership met Afdichtingindebouw zijn die specialisten beschikbaar en wordt de relatie snel en doeltreffend geholpen.

Wat is de visie of verwachting van Thermische Controle BV met betrekking tot kwaliteit borging en ontwikkelingen met betrekking tot lucht gecontroleerd bouwen?
In aanloop naar de wet kwaliteitsborging (WKB) zijn wij daar in de samenwerking al helemaal klaar voor. Veel partijen moeten zich nog certificeren onder een BRL9500-certificatiesysteem. Wij hebben dat al voor elkaar. Met Building Label hebben we dat al geregeld, en zijn gewend om onder die certificatieregeling te werken. Bij het verstrekken van energie labels onder de NTA8800, is dit de standaard.

Voor meer info klik hier voor onze website.