Roto
Wie is Roto?
Met zijn ideeën, zoals de eerste industrieel vervaardigde draai- kiepmontage in 1935 werd de oprichter van ons bedrijf, Wilhelm Frank, een pionier. 30 jaar en vele patenten en productinnovaties later zette hij een nieuwe mijlpaal met de eerste dakraamconstructie in uitzetvensters.
Nu is Roto Dak Systeem Technologie, met 1.400 medewerkers in Europa een zelfstandig divisie binnen de Roto Groep. Wij zijn een van de toonaangevende fabrikanten van dakramen, dak uitgangen en zoldertrappen. Deze prestaties hebben geleid tot de “Industrial Excellence Award” van de WirtschaftsWoche, als officieel “Best Factory in Germany” 2010. Dit is geen toeval, maar het resultaat van inventief talent en innovatiekracht, integraal onderdeel van de ondernemingsactiviteiten van Roto.
Dit alles in de geest van Wilhelm Frank.
Waarmee is Roto onderscheidend in de discipline lucht gecontroleerd bouwen?
Onze dakramen kenmerken zich door een optimale en gecertificeerde isolerende werking en bieden een effectief middel om klassieke thermische zwakheden te elimineren en te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie en luchtdichtheid. Zo voldoen al onze dakramen aan de hoogste luchtdichtheidsklasse en zijn ze voorzien van een dubbele rubber afdichting tussen vleugel en kozijn. Daarnaast hebben al onze dakramen een af fabriek ingeperst luchtdicht manchet aan de binnenzijde voor een perfecte aansluiting in lucht gecontroleerde bouwwerken.
Het hoogste principe van energie-efficiënt bouwen is het optimaliseren van de thermische gebouwschil. Naast de buitengevel is het dak een groot zwak punt. De warmte stijgt op natuurlijke wijze naar de top en kan gemakkelijk ontsnappen door onvoldoende geïsoleerde daken of lekkages.
Er is hier een enorm energiebesparingspotentieel: een goed luchtdicht dak
kan een eengezinswoning tot 25 procent van de energie besparen in vergelijking met een woning zonder luchtdichte dakisolatie. Ramen behoren ook tot de thermische “pijnlijke plekken” van een gebouw. Lekkende ramen of ramen met enkele beglazing, slechte isolatie, onjuiste installatie, voegen en koudebruggen kunnen meer dan een kwart van het jaarlijkse energieverbruik van een woning veroorzaken.
Dankzij het hoge technische niveau en het uitgekiende ontwerp presenteren Roto dakramen zich als het ideale middel om twee van de primaire energiezwakke punten van gebouwen effectief te versterken met de luchtdichting en warmte-isolatie van het dak en de ramen.
Om welke reden heeft Roto gekozen voor het partnership met het platform Afdichtingindebouw?
De aanpak van Afdichtingindebouw past bij de partnerships die Roto wil bouwen. Ga los van het product niveau en zoek totaaloplossingen en samenwerking om het beste resultaat in het project te behalen. Door als gelijkwaardige partners met andere leveranciers en opdrachtgevers op te trekken wordt onderling vertrouwen uitgesproken en kunnen we markt op het beste niveau bedienen als het gaat om lucht gecontroleerd bouwen.
Wat is de visie of de verwachting van Roto met betrekking tot kwaliteitsborging in relatie tot lucht gecontroleerd bouwen?
Lucht gecontroleerd bouwen krijgt een primaire rol vanaf januari 2020 met het inwerking treden van de BENG. Vervolgens krijgen we 1 januari 2022 te maken met de Wet Kwaliteitsborging (Wkb). De eisen die worden gesteld, zullen door veranderende wet- en regelgeving steeds verder worden aangescherpt en moeten worden vastgelegd.
Installateurs, ontwikkelaars en gebouw eigenaren krijgen daarmee steeds meer behoefte aan ondersteuning en begeleiding van gespecialiseerde kennispartners zoals Afdichtingindebouw.
Voor meer info klik hier voor onze website.