RAAK energie

Wat doet RAAK Energie?
RAAK Energie is expert in luchtdichtheidsmetingen, thermo grafisch onderzoek, rooktesten en endoscopie.  RAAK Energie biedt opdrachtgevers onderzoek en advies op maat. Onze focus is gericht op bouwfysica, installatietechniek en bouwkundig onderzoek. Als één van de eerste energie-adviseurs in Nederland passen wij thermo grafisch onderzoek toe in combinatie met blowerdoor testen. In de loop der jaren heeft RAAK Energieadvies zich verder gespecialiseerd in bouwfysische technieken en zijn we verder gespecialiseerd in diverse aanverwante disciplines.

Waarmee is RAAK Energie onderscheidend in de discipline lucht gecontroleerd bouwen?
Wij alle voeren luchtdichtheidsmetingen uit volgens de NEN 2686, EN13829, ISO 9972 of conform eisen ISO 14520, NFPA, Breeam, Passiefhuis, Clean room, WIP-richtlijnen of elke andere willekeurige eis. Verder zijn wij een van de weinige partijen welke een kwaliteitsverklaring kunnen afgeven op de uitgevoerde meting luchtdichtheid en zijn gecertificeerd op zowel level 1 -2 en 3 niveau voor luchtdichtheidsmetingen.

Om welke reden heeft RAAK Energie gekozen voor het partnership met Afdichtingindebouw?
Onze motivatie en wil om kennis op een eerlijke en oprechte manier met elkaar te delen maakt de samenwerking met Afdichtingindebouw bijzonder. Dit is vanzelfsprekend omdat beide bedrijven gaan voor kwaliteit en no nonsens. Door kennis te delen worden aangesloten partners sterker in kwaliteit en diensten en blijft het kennisniveau beduidend voorliggen op andere partijen in de markt.

Wat is de toegevoegde waarde van het partnership met RAAK Energie voor Afdichtingindebouw en voor klanten en verwerkers van producten en Systemen?
Het partnership geeft de afnemer van onze diensten een zekerheid dat de aangesloten Afdichtingindebouw partners vakkundig zijn, zeer up to date en beschikken over de modernste technieken en materialen echter wel met bewezen kwaliteit. Hierdoor zal de beste kwaliteit worden behaald tegen een aanvaardbare prijs waarbij tevens de benodigde bewijzen van vakbekwaamheid kunnen worden ingezet en aangeleverd.

Hoe wordt Afdichtingindebouw door jullie klanten ontvangen en beleefd?
Met name het compleet kunnen aanbieden van advies, het aanbrengen van het luchtdicht systeem op bouwdetail niveau en ook het meten van de luchtdichtheid van zowel een klein tot groot gebouw wordt als zeer efficiënt ervaren. Dit met name omdat er één aanspreekpunt is voor onze gezamenlijke diensten samen gebracht onder één dak bij Afdichtingindebouw.

Wat is de visie of verwachting van Raak Energie met betrekking tot kwaliteit borging en ontwikkelingen met betrekking tot lucht gecontroleerd bouwen?
Met name de kwaliteit borging zal na invoer van regelgeving toekomstig een belangrijk punt zijn waar de bouwsector aan zal moeten wennen en uiteindelijk naar moet gaan handelen. Wij spelen hier al jaren op in door bijvoorbeeld onze meet apparatuur, zonder dat dit verplicht is extern te laten kalibreren. Juist door deze erkenningen is een deel van de kwaliteit borging al ingevuld en is de vakbekwaamheid op voorhand aangetoond waardoor de kwaliteitsborger wordt ontlast.

Voor meer info klik hier voor onze website.