Soudal

Soudal Nederland
Bob Corton
Commercieel technisch adviseur

Wie is Soudal?

Soudal is de grootste onafhankelijke producent van lijmen, kitten en PUR-schuimen in Europa en bestaat al meer dan 50 jaar. Soudal heeft 19 productievestigingen in 5 werelddelen, verkoopkantoren in 45 verschillende landen en ca. 3000 medewerkers. Soudal is een Belgisch familiebedrijf en is uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwproducten, waarbij naast een stabiele hoogwaardige kwaliteit tevens innovatie een van de belangrijke pijlers is.

Waarmee is Soudal onderscheidend in de discipline luchtdichtingen?

Soudal biedt een combinatie van producten welke zorgen voor een duurzame functionerende luchtdichting aan de warme zijde van het gebouw. Binnen onze filosofie vormt ons flexibel PUR schuim in combinatie met Soudatight LQ luchtdichtcoating de basis van de luchtdicht oplossing.
Onze expertise die wij dagelijks inzetten door innovatieve producten samen te voegen als één functionerend systeem doen we om onze partners en opdrachtgevers te voorzien in het best haalbare resultaat.

Om welke reden heeft Soudal gekozen voor het partnership met platform Afdichtingindebouw?

Soudal is een producent van de afdichtingsmaterialen in een verpakking die in samenhang een functioneel systeem bieden.  Afdichtingindebouw beschikt over de juiste combinatie van een netwerk van partners en middelen om zo samen tot een passende systeemoplossing voor opdrachtgevers te komen. De  combinatie van kennis en kunde en met name de ver doorgevoerde automatisering van de informatiestroom tussen de aangesloten Afdichtingindebouw partners zorgen ervoor dat de opdrachtgevers volledig ontzorgd kunnen worden.  

Wat is de toegevoegde waarde van het partership voor Afdichtingindebouw en voor klanten en verwerkers van Soudal producten en systemen?

Door deze samenwerking gaan wij verder dan enkel een luchtdichtingsadvies. Een project kan zelfs onder garantie luchtdicht worden opgeleverd, waarbij Afdichtingindebouw zorgdraagt voor een constante kwaliteit van de te leveren diensten en Soudal de product waarborg en innovatie voor haar rekening neemt. As-Built-dossiers kunnen voor het hele traject verzorgd worden. Voor opdrachtgevers betekent dit nog meer zekerheid.

Hoe wordt het platvorm Afdichtingindebouw door jullie klanten ontvangen en beleefd?

Het gemak van ‘one-stop-shopping’ via alle bij Afdichtingindebouw aangesloten Polvo Shops biedt zekerheid van een geteste systeemoplossing van topkwaliteit producten in combinatie met de juiste applicatie en mogelijkheden voor opleiding. We merken inmiddels dat het compleet ontzorgen voor de juiste totaalprijs doorslaggevend is voor succes.

Wat is de visie of verwachting van Soudal met betrekking tot kwaliteit borging en ontwikkelingen met betrekking tot luchtdicht bouwen?

De compleet geïntegreerde werkwijze zoals deze momenteel geboden wordt door Afdichtingindebouw voor luchtdicht Bouwen en overige bouwkundige afdichtingen zal binnen afzienbare tijd de standaardnorm zijn voor elk klein of grootschalig project. Behalve wetgeving wat een rol speelt, is het voorkomen van onnodige kosten in de hele bouwkolom een uitdaging om kwaliteit toekomstig te kunnen borgen. Dus waarom wachten tot morgen als er vandaag al gebruik kan worden gemaakt van innovatieve samenwerking?  

Voor meer info klik hier voor onze website.