Blowerdoor Techniek Nederland

Wat doet BlowerDoor Techniek Nederland?
BlowerDoor Techniek Nederland verkoopt het meetsysteem Minneapolis BlowerDoor in Nederland. In onze webwinkel kunnen klanten overzichtelijk en snel hun bestelling doen.
Ook worden er (praktijk) trainingen verzorgd voor alle sectoren in de bouw. De trainingen zijn gericht op bewustwording en vaardigheidsontwikkeling op het gebied van luchtdicht bouwen en renoveren. Om nauwkeurig te werken en de afgesproken kwaliteit te leveren, is het belangrijk te weten wat het belang is van luchtdichte bouwdetails en hoe dit wordt gerealiseerd. Met een gezonde dosis kennis, vaardigheden en openstaan voor vernieuwingen, wordt kwaliteit naar de toekomst gegarandeerd.

Waarmee is BlowerDoor Techniek Nederland onderscheidend in de discipline lucht gecontroleerd bouwen?
Allereerst is Minneapolis BlowerDoor één van de bekendste BlowerDoor-systemen welke wereldwijd wordt verkocht. Projectontwikkelaars vragen om duurzame projecten of duurzame producttoepassingen en stellen hoge eisen. Dit omdat een energiezuinig gebouw beter te verhuren of te verkopen is. Door buitengewone concepten te ontwikkelen met partners welke elkaar versterken worden faalkosten gereduceerd en een hoogkwalitatief eindproduct gegarandeerd. Alleen zo wordt er een gezondere leefomgeving en een beter comfort in een gebouw of woning gecreëerd. Om dit te bereiken is in onze visie een goede samenwerking in de gehele bouwkolom noodzakelijk. Van ontwerp, uitvoering, controle tot gebruik. Energiebesparing begint met een optimale bouwkundige schil, aaneengesloten isolatie, een zeer goede luchtdichtheid van onbedoelde naden en kieren met een optimaal werkend ventilatiesysteem. Door deze afstemming volgens, in overeenstemming met BENG is uit eindelijk minder energie nodig voor verwarming of koeling. Op onze website is de mogelijkheid om bestekartikelen te downloaden welke toegevoegd kunnen worden aan het bestek voor nieuw te bouwen projecten en renovatieprojecten. Bij het toepassen van deze bestekartikelen zal er een betere kwaliteit, meer comfort en betere energetische kwaliteit gewaarborgd zijn. Deze bestekteksten omvatten ‘Controlemetingen’ op de bouw, tijdens en na realisering. De controlemetingen zijn; metingen luchtdichtheid, thermografie, ventilatie en geluid.

Om welke reden heeft BlowerDoor Techniek Nederland gekozen voor het partnership met het platform Afdichtingindebouw?
Onze gezamenlijke doelstelling is om beter te bouwen voor de consument met BENG en WKB als uitgangspunt. Met beter bouwen wordt bedoeld ‘luchtdicht bouwen op detail niveau en in de visie van Afdichtingindebouw  ‘lucht gecontroleerd bouwen’ op projectniveau. Door de principes van BENG en WKB in een bouwobject te integreren bespaart de gebruiker jaarlijks op zijn energienota en heeft meer comfort. Een direct gevolg hiervan zal zijn dat ons milieu minder belast wordt met een schadelijke overdaad aan CO2 uitstoot.

Wat is de visie of de verwachting van BlowerDoor Techniek Nederland met betrekking tot kwaliteitsborging in relatie tot lucht gecontroleerd bouwen?
Wij verwachten een behoorlijke toename in verkoop van onze meetsystemen.

Professionele opleidingen binnen ons vakgebied zijn dan ook niet meer weg te denken. Voor de wet Kwaliteitsborging (Wkb) welke ingaat op 1 januari 2022, is de luchtdichtheidsmeting uitgevoerd door een deskundige een belangrijke tool het waarborgen van de kwaliteit van de meting. Energiebesparing en comfort begint bij een ‘goede jas’ met de juiste uitgangspunten!

Voor meer info klik hier voor onze website.